El hombre en busca de sentido

“Aquells qui tenen un ‘per què’ per viure, poden suportar gairebé qualsevol ‘com’”

Viktor Frankl
El hombre en busca de sentido

“El hombre en busca de sentido” és un llibre que explica en primera persona l’experiència que va viure el psiquiatre Viktor Frankl com a presoner en varis camps de concentració Nazi.

També explica el mètode que va fer servir per sobreviure i, que més endavant, bateja com a logoteràpia. Es tracta d’identificar el teu propòsit en la vida per poder sentir-te positiu i lluitar al màxim per aconseguir-lo.

L’autor del llibre, Viktor Frankl, era un neuròleg, psiquiatre i filòsof. Va sobreviure en diferents camps de concentració, com ara Auschwitz i Dachau, entre el 1943 i el 1945. Quan va ser alliberat, va descobrir que tots els seus familiars havien mort i va retornar a Viena a exercir de psiquiatra. Allà, va fundar i desenvolupar un nou camp de la psicoteràpia, anomenat logoteràpia, i va guanyar varis premis i publicar diversos llibres famosos mundialment.

Aquest llibre és una lectura molt ràpida que et fa reflexionar sobre la vida, el per què fem les coses i l’actitud que tenim. La primera part pot ser més dura en quant a contingut, ja que és la que explica la seva experiència en el camps, tot i que per nosaltres és la més interessant. La segona part, on desenvolupa la seva teoria de la logoteràpia, és més tècnica i científica.

×