Notícies positives en temps de coronavirus

01/05/2020 Cap Comentari

Tot i que el coronavirus SARS-CoV-2 ha fet molt mal i ha creat molta incertesa, també ha donat lloc a escenes que mai s’havien vist abans. Solidaritat, natura i empatia són algunes de les paraules que descriuen escenes que han succeït durant aquest temps de crisis.

Hem volgut fet un recull d’algunes notícies positives que han tingut lloc aquests dies, per adonar-nos que no tot són males notícies. Tot i que segur que n’hi ha moltes que ens hem deixat (si en saps alguna, no dubtis en compartir-la!), aquí van les que hem seleccionat:

1. Restaurants i empreses entreguen de forma gratuïta menjar a hospitals, residències i gent sense sostre

Diversos restaurants i empreses d’alimentació s’han unit amb transportistes per enviar menjar de forma gratuïta a diferents hospitals, residències de gent gran i persones sense sostre.

Hi ha diverses iniciatives a la ciutat de Barcelona en marxa, com ara Food4Heroes i Health Warriors, que compten en total amb més de 50 restaurants i empreses de begudes i aliments col·laborant.

Empreses de logística i transportistes els ajuden a entregar el menjar als hospitals i residències.

Si teniu un restaurant o una empresa d’alimentació, no dubteu en unir-vos a alguna d’aquestes iniciatives i lluitar per una bona causa!

Si vols llegir les notícies senceres, clica aquí (Food4Heroes) i aquí (Health Warriors).

Menjar gratuït pel coronavirus

2. Dos empreses aturen la caça de balenes a Islàndia durant aquest any

L’empresa més gran d’Islàndia dedicada a la caça de balenes, Hvalur hf., ha anunciat que no caçarà cap balena durant aquest any.

Una altra empresa islandesa dedica al mateix, IP-Utgerd, també ha anunciat que deixarà de caçar balenes, però en aquest cas permanentment.

Aquesta aturada es deu en part per la competència que hi ha en el negoci a Japó, però també pel coronavirus. Els treballadors necessiten estar en contacte proper a l’hora de treballar i, amb totes les mesures de distanciament social establertes pel virus, és impossible.

L’aturada d’aquestes empreses significa el salvament d’unes 100 balenes que no seran caçades.

Si vols llegir la notícia sencera, clica aquí (en anglès).

Empreses de balenes durant coronavirus

3. S’han alliberat 20 kg d’angules al Delta de l’Ebre

A finals de l’any 2019, es van confiscar 20 kg d’angules que s’estaven traficant de forma il·legal a l’aeroport de Barcelona. El preu de les angules és molt elevat, poden costar fins a 7.500€/kg, i sembla que sumat al fet que són una espècie en risc d’extinció, són un animal molt atractiu pel tràfic il·legal.

Les angules que van ser decomissades a l’aeroport han estat des de llavors a l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA), on s’han cuidat d’elles.

Ara, han decidit alliberar-les al Delta de l’Ebre per afavorir la seva reinserció a la natura, ja que els últims anys s’han reduït de forma dràstica a causa de la sobrepesca, la contaminació i els paràsits.

Si vols llegir la notícia sencera de l’IRTA, clica aquí.

Angules Delta de l'Ebre

4. Dos óssos panda de Hong Kong s’han aparellat finalment després de provar-ho durant més d’una dècada

Dos óssos panda gegants del zoo de Ocean Park de Hong Kong, anomenats Ying Ying i Le Le, s’han aparellat finalment després de viure 13 anys junts.

Els óssos panda són una espècie que els hi costa aparellar-se i les femelles són receptives i fèrtils només durant 24-72 hores l’any.

A causa del tancament al públic del zoo i a la manca de turistes, sembla que la parella d’óssos ha trobat la tranquil·litat que necessitava.

Si vols llegir la notícia sencera del The New York Times, clica aquí (en anglès).

Óssos panda

5. S’han recaptat 2.155.507,22€ per finançar un assaig clínic pel SARS-CoV-2

A través del moviment #JoEmCorono, l’equip de metges i investigadors de l’Hospital Germans Trias Pujol, l’IrisCaixa i la FLS (Fundació Lluita contra la Sida) estan recaptant diners per un estudi clínic per frenar l’actual coronavirus.

Es tracta d’un assaig clínic que pretén frenar la transmissió del virus mitjançant dos fàrmacs. Un dels fàrmacs serà pels contagiats i reduirà la càrrega viral (la quantitat de virus en sang), fent més difícil la transmissió del virus. L’altre fàrmac serà per aquelles persones que hagin estat en contacte directe amb els contagiats i servirà per prevenir l’aparició del virus.

A part d’aquest assaig, el moviment #JoEmCorono també finança un projecte que té com a objectiu desenvolupar una vacuna contra el SARS-CoV-2.

Des que es va llançar la campanya, moltes persones, institucions i empreses han fet actes solidaris per recaptar diners. Alguns exemples en són concerts, esdeveniments esportius virtuals o la destinació d’un percentatge de les vendes d’un cert producte per la campanya.

Si vols llegir la notícia sobre les iniciatives que s’estan realitzant, clica aquí.

JoEmCorono

6. Els operadors de submarinisme australians planten nous coralls a la Gran Barrera de Corall

Com que no poden realitzar tours a causa del coronavirus, els operadors de tours de submarinisme d’Austràlia han decidit utilitzar les seves embarcacions i el seu personal per una bona causa: plantar coralls a la Gran Barrera de Corall.

El personal, així com alguns científics, han decidit voluntàriament realitzar aquest projecte durant el coronavirus. Els operadors subministren els vaixells i la gasolina de forma gratuïta.

Fins al moment, s’han plantat més de 1.000 peces de corall.

Si vols llegir la notícia, clica aquí (en anglès).

Submarinistes i corall

7. Centenars de milers de tortugues han tornat a les platges buides de l’Índia per posar més de 60 milions d’ous

Una espècie de tortuga marina en perill d’extinció van arribar a la platja de Rushikulya, a l’Índia, per pondre ous. Les tortugues arribaven a la vora del mar en grups de 5.000 a 10.000.

Aquest fet s’ha donat gràcies a la manca de gent a la platja a causa de la COVID-19, ja que durant els últims anys havien estat absents.

Cada tortuga pot pondre entre 80 i 100 ous, i en total, s’estima que s’han post fins al moment uns 60 milions d’ous.

Si vols llegir la notícia, clica aquí (en anglès).

Tortugues

8. Es fabriquen mascaretes a partir de residus de plàstic dels oceans

L’associació d’instructors de submarinisme professionals (PADI) s’ha associat amb Rash’r, una companyia que fabrica roba esportiva sostenible, per fabricar mascaretes a partir de plàstic reciclat. El plàstic s’obté dels oceans.

Ja que ens trobem en escassetat de mascaretes, aquesta associació ha decidit optar per un enfocament sostenible a l’hora de fabricar-les i així no només augmentar el nombre de mascaretes disponibles sinó que també fer un bé pel medi ambient.

Cada mascareta ve amb 5 filtres que es poden reemplaçar i es poden rentar a la rentadora. Les mascaretes es venen a preu de cost i han tingut tan bona rebuda que se n’han encomanat 15.000 en les últimes setmanes!

Les comandes han ajudat a reciclar més de 590 kg de plàstic dels oceans.

Si vols llegir la notícia, clica aquí (en anglès).

Mascaretes de plàstic reciclat

Si t’ha agradat el nostre article, no dubtis en compartir-lo!

Newsletter

Aventura’t amb nosaltres!

Subscriu-te per formar part de la comunitat i assabenta’t de tot allò que passa a Aventura’t! Les últimes notícies, pensaments que volem compartir, esdeveniments interessants i recomanacions de llibres i vídeos directament al teu correu. Només t’enviarem correus quan realment tinguem alguna cosa important a dir-te!

Cap Comentari

Deixa una Resposta

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.

×